Evde dondurma yapmak hem çok eğlenceli hem de lezzetli! ???? İşte temel bir dondurma tarifi (makinesiz, kolay yöntemle):
Malzemeler:
-
2 su bardağı soğuk krema (süt kreması, %35 yağ oranlı)
-
1 su bardağı soğuk süt
-
3/4 su bardağı toz şeker
-
1 tatlı kaşığı vanilya özü (isteğe bağlı)
Yapılışı:
-
Şeker ve Sütü Karıştır:
Büyük bir kapta süt ve şekeri şeker eriyene kadar çırp. -
Kremayı Ekleyip Çırp:
Soğuk kremayı ekle ve mikserle hafif kabarana kadar çırp. (Koyu kıvama gelmesi lazım ama tamamen katılaşmasın.) -
Vanilyayı Kat:
Vanilya özünü ekle ve tekrar karıştır. -
Karışımı Dondur:
Hazırladığın karışımı bir kaba dök, üzerini streç filmle kapat. -
Buzlukta Dondur:
2-3 saatte bir karıştırarak buzlukta 6-8 saat kadar beklet. (Böylece buz kristali oluşmasını önlersin.) -
Servis:
Kıvamı dondurma gibi sertleşince çıkar, bir süre oda sıcaklığında bekletip dondurma kaşığıyla servis yap.