Evde dondurma yapmak hem çok eğlenceli hem de lezzetli! ???? İşte temel bir dondurma tarifi (makinesiz, kolay yöntemle):


Malzemeler:

  • 2 su bardağı soğuk krema (süt kreması, %35 yağ oranlı)

  • 1 su bardağı soğuk süt

  • 3/4 su bardağı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü (isteğe bağlı)


Yapılışı:

  1. Şeker ve Sütü Karıştır:
    Büyük bir kapta süt ve şekeri şeker eriyene kadar çırp.

  2. Kremayı Ekleyip Çırp:
    Soğuk kremayı ekle ve mikserle hafif kabarana kadar çırp. (Koyu kıvama gelmesi lazım ama tamamen katılaşmasın.)

  3. Vanilyayı Kat:
    Vanilya özünü ekle ve tekrar karıştır.

  4. Karışımı Dondur:
    Hazırladığın karışımı bir kaba dök, üzerini streç filmle kapat.

  5. Buzlukta Dondur:
    2-3 saatte bir karıştırarak buzlukta 6-8 saat kadar beklet. (Böylece buz kristali oluşmasını önlersin.)

  6. Servis:
    Kıvamı dondurma gibi sertleşince çıkar, bir süre oda sıcaklığında bekletip dondurma kaşığıyla servis yap.